Voor de deur van Hotel Restaurant Nederheide kunt u starten voor een prachtige wandel- of fietstocht in de bossen. In de directe omgeving zijn (dieren)parken, musea en mooie dorpen en steden te bezoeken.

Direct in de buurt vindt u een aantal pittoreske dorpjes, zoals Milheeze, Bakel, Handel en De Rips. Iets groter zijn Gemert, Uden en Boxmeer: sfeervolle dorpen met volop winkels en gezellige restaurants, cafés en terrassen. Ook Helmond en Eindhoven zijn gemakkelijk te bereiken.

Midden in de prachtige Stippelberg

Hotel Restaurant Nederheide ligt midden in de Stippelberg, een van de mooiste natuurgebieden van de Peel met een oppervlakte van maar liefst 1000 ha. Naast schitterende uitgestrekte bossen vindt u hier een variatie aan poelen, zandverstuivingen, heide en statige lanen. In dit gebied broeden maar liefst tachtig vogelsoorten, en ook Schotse hooglanders, eekhoorns, reeën, hazen en vossen vinden hier hun thuis.

Wandelen en fietsen

De vele wandel– en fietspaden in de Stippelberg en omgeving maken dit gebied bij uitstek geschikt om te voet of per fiets te verkennen.

Hieronder enkele voorbeelden van wandel- en fietsroutes:

Fietsroute door Brabant, 41,5 km 
Fietsroute Stippelberg, 40,7 km
Wandelroute de Stippelberg, 8,3 km

 

Houdt u van golf? Ook dan kunt u hier uw hart ophalen. Vlakbij ligt namelijk Golfbaan Stippelberg.

Al het genoemde is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. De rust en ruimte in dit fraaie stukje Brabant nodigen u op allerlei manieren uit om recreatief en sportief te ontspannen.